" onclick="this.blur()" alt=""/>

Promena registarskih tablica

Kada je potrebno promeniti tablice?


Registarska tablica zameniće se novom kad vozilo bude registrovano u drugom registarskom području, kad se izgubi, ukrade ili bude uništena, kad usled dotrajalosti ili oštećenja postane neupotrebljiva jedna ili obe tablice.

Za promenu registarskih tablica potrebno je priložiti:
1. registracioni list
2. saobraćajnu dozvolu
3. potvrdu o prijavi nestanka registarskih tablica, odnosno izjavu vlasnika vozila o razlozima i okolnostima oštećenja registarskih tablica (ako su tablice nestale ili oštećene)
4. dokaz o identitetu vlasnika (važeću ličnu kartu ili ličnu kartu za stranca; putnu ispravu ako zahtev podnosi stranac sa dokazom o odobrenom boravku u Republici Srbiji dužem od šest meseci, dokaz o upisu u registar kod nadležnog organa – za pravna lica)
5. uplatnicu generisanu na portalu eUprava
Cena novih registarskih tablica je 2233 dinara.

Trajne registarske tablice


Ukoliko tablice ne sadrže slova Č, Č, Ž, Š, Đ, Y i W - po odluci od 01.01.2020. godine one su trajne i ne moraju se menjati.
Ukoliko tablice sadrže slova Č, Č, Ž, Š, Đ, Y i W - potrebno je promeniti i tablice i saobraćajnu dozvolu (na kojoj mora pisati registarska oznaka sa novih tablica). Nove tablice neće sadržati problematična slova i samim tim će biti trajne.

Cena nove saobraćajne dozvole je 1340 dinara, što sa novim tablicama daje ukupnu cenu od 3573 dinara.