Putno zdravstveno osiguranje

Početna
Putno zdravstveno osiguranje

Putno zdravstveno osiguranje obezbeđuje naknadu troškova nastalih tokom pružanja neophodne medicinske pomoći osiguraniku zbog iznenadne bolesti ili nezgode, za vreme privremenog boravka u inostranstvu. Osnovna podela je na individualna i porodična osiguranja, kao i osiguranja za više putovanja.

Polisa putnog osiguranja obezbediće vam adekvatnu zaštitu u slučaju bolesti ili povrede na putu, kao i pokriće nepredviđenih troškova lečenja, koji u inostranstvu mogu biti veoma visoki.

Putno osiguranje garantuje vam, u slučaju iznenadne bolesti ili povrede u inostranstvu, pokriće sledećih troškova:

  • za ambulantno lečenje
  • za nabavku neophodnih lekova i medicinskog materijala
  • za prevoz do najbliže zdravstvene ustanove
  • za bolničko lečenje
  • za prevoz u državu prebivališta
  • za stomatološke intervencije
  • za druge potrebe u vezi sa iznenadnom bolešću ili povredom

Ovde su obavezna i neka pojašnjenja: ključna reč u vezi sa ovom vrstom osiguranja je iznenadna bolest ili povreda. Mnogo slučajeva je isključeno iz ove vrste osiguranja, a da ne nabrajamo (takođe zavisi od osiguravajućih kuća) navešćemo nekoliko primera:

  • ukoliko bi neko želeo da iskoristi mogućnost da poseti stomatologa u inostranstvu da pregleda i popravi zub, neće mu biti pokrivena intervencija. Ukoliko dođe do iznenadnih bolova, biće pružena i adekvatna stomatološka usluga. Dakle, za akutnu zubobolju koja je nastala iznenada - imate pokriće, za ostale stomatološke usluge - ne. Skidanje kamenca, naravno, nije pokriveno; dok je i ortopedija vilice pokrivena uslovima osiguranja, ukoliko je nastala nezgodom.
  • Drugi primer, ukoliko Vas stomak boli danima, a ipak se odlučite na put i prvog dana u inostranstvu zatražite medicinsku pomoć, naravno da će Vam biti pružena pomoć, ali ne računajte na pokriće troškova po osnovu polise osiguranja jer se radi o bolesti koju ste već imali i koja nije nastala u inostranstvu, ili čije lečenje je trebalo biti započeto i pre početka važenja osiguranja.

Pokriće troškova varira od 10000 do 35000 evra. Mnoge osiguravajuće kuće, uključujući i RFZO, nude on-line zaključivanje polise uz dodatni popust.

Ključna stvar je da se informišete kako ne biste mislili da ste osigurani od određenih slučajeva a da zapravo i niste osigurani. Da li želite pokriće za slučaj oboljevanja od kovid-19 ili biste baš da isključite tu mogućnosti i ostale pandemije iz osiguranja, kako bi Vam sama premija bila povoljnija? Da li planirate skijati na putovanju, učestvovati u (amaterskim ili rekreativnim) sportskim takmičenjima, ili prosto veću sumu osiguranja – obavezno tražite i naglasite takve specifičnosti jer jedino na taj način možete zaključiti polisu putnog osiguranja koje odgovara Vašim potrebama i obezbeđuje Vam adekvatno pokriće u slučaju da dođe do osiguranog slučaja.


Zakažite tehnički pregled

Pouzdano i jednostavno. Izaberite tehnički pregled i slobodan termin, unestite mobilni broj i dobićete SMS kod za potvrdu termina.