Atlas 24h pomoć na putu

Postavljanje registracione nalepnice - skidanje i lepljenje

Početna
Postavljanje registracione nalepnice - skidanje i lepljenje

Gde se lepi registraciona nalepnica?

Na motornom vozilu sa vetrobranskim staklom, registraciona nalepnica se postavlja sa unutrašnje strane, na donjem desnom delu vetrobranskog stakla.

Registraciona nalepnica se postavlja na mopedu i lakom triciklu na ravni deo vozila kod uređaja za osvetljavanje, a na motoru (motocikl), teškom triciklu, lakom četvorociklu i teškom četvorociklu spolja na vetrobransko staklo (ako ga ima) ili na ravnom delu vozila kod uređaja za osvetljavanje.

Na prikolici, registraciona nalepnica se postavlja spolja, na levoj polovini zadnje strane na vidnom mestu.

Na traktoru i radnim mašinama sa kabinom, registraciona nalepnica postavlja se sa unutrašnje strane na desnom donjem delu vetrobranskog stakla.

Na traktoru i radnim mašinama bez kabine, registraciona nalepnica postavlja se na levoj polovini zadnje strane na vidnom mestu.

Na motokultivatorima registraciona nalepnica postavlja se na levoj polovini zadnje strane priključnog vozila koje vuče motokultivator na vidnom mestu.


Kako se lepi registraciona nalepnica?

Za postavljanje nalepnice savetujemo da se odmah po izdavanju obratite nekom od lica na tehničkom pregledu kojima je to rutinski poslić koji traje manje od jednog minuta. Često će se oni i sami ponuditi kada izrađujete nalepnicu kod njih. Ukoliko, ipak, niste u mogućnosti ili iz bilo kog drugog razloga odlučite da je zalepite sami, potrebno je samo ispratiti proceduru koja je nacrtana na samoj nalepnici. Možete pogledati kako to u praksi izgleda i na videu. Pre toga, naravno, potrebno je ukloniti staru nalepnicu.
Čime najlakše skinuti staru registracionu nalepnicu?

Nalepnica se najlakše uklanja skidačem nalepnica i vinjeta. Ovaj alat možda imate u kući u nekom setu skalpela a može se kupiti i na bolje snabdevenoj benzinskoj pumpi, hipermarketu, tehničkom pregledu ili prodavnicama alata za majstore.

skidač registracionih nalepnica
Slika: skidač nalepnica

Drugi načini mogu biti acetonom, medicinskim benzinom ili slično, ali ove alternative čine postupak skidanja nalepnice dužim i ostavljaju neugodne mirise, pa ih smatramo korisnim jedino kod skidanja malih ostataka lepka od prethodne nalepnice.


Pročitajte još


Zakažite tehnički pregled

Pouzdano i jednostavno. Izaberite tehnički pregled i slobodan termin, unestite mobilni broj i dobićete SMS kod za potvrdu termina.

Atlas 24h pomoć na putu
Povratak na vrh stranice ↑