Izmene i dopune Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima

SuperRegistracija Komentara: 0

Objavljene su izmene i dopune Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima. Tekst izmena je objavljen u Službenom glasniku broj 24 od 22. marta 2024.

Ovim pravilnikom propisuje se podela motornih i priključnih vozila, uslovi koje moraju da ispunjavaju vozila u saobraćaju na putu u pogledu dimenzija, tehničkih uslova i uređaja, sklopova i opreme i tehničkih normativa, način, vreme posedovanja i korišćenja zimske opreme na vozilu u saobraćaju na putevima kao i uslovi u pogledu korišćenja i tehničkih karakteristika turističkog voza.

U našoj bazi dokumenata možete pronaći trenutno važeće Pravilnike, kao i ostala dokumenta u vezi sa registracijom, osiguranjem, tehničkim pregledom, prepisom i korišćenjem vozila generalno.

Kompletan tekst Pravilnika o podeli, sa naglašenim izmenama koje će biti na snazi od 30.03.2024, možete preuzeti ovde: Pravilnik o podeli (pdf).