Atlas 24h pomoć na putu

Potvrda o izradi saobraćajne dozvole

Početna
Potvrda o izradi saobraćajne dozvole
Prilkom izrade nove saobraćajne dozvole, procedura je takva da se prvo dobije potvrda na papiru od MUP-a, a onda kroz određeno vreme i plastična zelena kartica. To se dešava prilikom svake izrade bilo da je prva registracija, zamena zbog isteka tablica, isteka registracije, promena vlasnika itd.

Potvrda se dobija odmah po predaji predmeta na šalteru MUP-a.


potvrda o izradi saobraćajne dozvole

Slika: obrazac potvrde o izradi saobraćajne dozvole


Ko izdaje potvrdu o izradi saobraćajne dozvole?

Potvrdu izdaje isključivo MUP. Tehnički pregledi nemaju pravo da vrše ovu operaciju ali mogu umesto vas uslužno otići do MUP-a i predati dokumentaciju kada im potpišete ovlašćenje.

Koliko važi potvrda o izradi saobraćajne dozvole?

Potvrda je kratkoročna i ona važi samo do izrade saobraćajne. Izrada obično traje 5-7 radnih dana. Bitno je napomenuti da nam je ona neophodna za podizanje saobraćajne i zato moramo voditi računa da je ne izgubimo u tih nedelju dana.

Gde važi potvrda o izradi saobraćajne dozvole?

Ova potvrda važi na teritoji Republike Srbije bez ograničenja. Za inostranstvo ne preporučujemo da se putuje sa njom jer su iskustva šarenolika, niko vam ne može garantovati da nećete biti vraćeni sa granice. Naravno da najmanje problema ima na graničnim prelazima sa BiH i Crnom Gorom ali naš savet ostaje da sačekate izradu platične kartice.

Saobraćajna po hitnom postupku

Ukoliko se nađemo u takvoj situaciji da ne možemo da sačekamo redovnu proceduru možemo postupak ubrzati. Nažalost ovo ubrzavanje košta i to 5000 dinara. Sa tom uplatom saobraćajna dozvola će biti izrađena za dan -dva od kada predamo zahtev. Znači ide redovna cena koštanja plus 5000.


Pročitajte još

Zakažite tehnički pregled

Pouzdano i jednostavno. Izaberite tehnički pregled i slobodan termin, unestite mobilni broj i dobićete SMS kod za potvrdu termina.

Atlas 24h pomoć na putu
Povratak na vrh stranice ↑