Nalepnica za električni trotinet - izdavanje i postavljanje nalepnice

SuperRegistracija Komentara: 1

Kao što smo najavili u prethodnom tekstu, prenosimo vam najnovije informacije o obaveznom izdavanju i postavljanju nalepnice za trotinete.

Član 92g Zakona o bezbednosti saobraćaja propisuje sledeće:

„Vozač sme da upravlja lakim električnim vozilom u saobraćaju na putu ukoliko je na vozilu postavljena nalepnica, koju izdaje Agencija, iz koje se može utvrditi snaga elektromotora, konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Način izdavanja, vođenja evidencija, izgled i način postavljanja nalepnice iz stava 1. ovog člana, propisuje ministar nadležan za unutrašnje poslove, na predlog Agencije.“

Obzirom da je rok za donošenje podzakonskog akta – pravilnika kojim će biti propisan „način izdavanja, vođenja evidencija, izgled i način postavljanja nalepnice“ 6 (šest) meseci od dana stupanja na snagu gore navedenih izmena Zakona, Agencija za bezbednost saobraćaja je u saopštenju istakla da će na svojim internet stranicama blagovremeno postaviti neophodna obaveštenja za korisnike u svrhu dobijanja nalepnica.

Vozači trenutno nemaju obavezu podnošenja bilo kakvog zahteva, niti su u prekršaju što nemaju postavljenu nalepnicu na trotinetu.

Portal Super Registracija će nastaviti blagovremeno da informiše posetioce o izmenama u zakonskoj regulativi, primeni i praksi. Više na temu izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja pročitajte u opširnijem tekstu:

Šta vlasnici električnih trotineta moraju da znaju - izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja