Izmene Zakona o republičkim administrativnim taksama - 4. novembar 2023. godine

SuperRegistracija Komentara: 0

Obaveštavamo posetioce da je došlo do izmene Zakona o republičkim administrativnim taksama. Izmene su objavljene u "Službenom glasniku RS" broj 92/2023. Većina odredaba počinje da se primenjuje od danas, 4. XI 2023, osim odredaba čl. 8. i 11, koje se primenjuju od 1. januara 2024. godine i odredbe člana 20. Zakona, koja se primenjuje počev od 1. februara 2024. godine.

Iz ugla registracije vozila, delatnosti koja predstavlja glavnu temu za ovaj sajt, izmene unose po prvi put pojmove i iznose kao što su:

– registarske tablice za teške četvorocikle, putnička vozila, autobuse, trolejbuse i teretna vozila od istorijskog značaja (oldtajmeri) – par
1.310 din.

– posebna zadnja registarska tablica za teške četvorocikle, odnosno putnička vozila od istorijskog značaja (oldtajmeri) – komad
1.310 din.

– registarske tablice za motocikle i teške tricikle od istorijskog značaja (oldtajmeri) – komad
920 din.

– metalne tablice kojima se obavlja testiranje autonomnog vozila, sa rokom važenja od jedne godine (par)
1.140 din.

– za rešenje po zahtevu za odobrenje za testiranje autonomnog vozila
3.310 din.


Što se tiče iznosa taksi za oldtajmere, oni se ne razlikuju od vozila koja nisu od istorijskog značaja, tako da razlike u pogledu troškova po pitanju RAT taksi - nema. Sve ostale izmene i kompletan tekst Zakona o republičkim administrativnim taksama možete pročitati klikom na link.


Zakonsku regulativu vezanu za tehničke preglede, registraciju vozila, prevod vozila i slične teme možete pregledati u našoj sekciji dokumenti za registraciju vozila.